Indijas olu ēdošā čūska - Elachistodon_westermanni Krishna Khan Amravati fotogrāfija

Indijas olu ēšanas čūska. Fotoattēls: Krišna Khan Amravati.

Vai esat kādreiz redzējuši, kā čūska norij olu? Nu, pat ja jums ir, jūs, iespējams, neesat redzējuši, kā viens norij vienu un atrauj olu čaumalu. Šajā video olu ēdošā čūska dara tieši to.





Ir tikai sešas čūsku sugas, kas ēd tikai olas, un tās visas ir kolubrīdas. No šīm sešām sugām visas šīs čūskas, izņemot vienu, ir Dasypeltis ģints. Izteiktā ir indiešu olu ēdošā čūska, kas ir Elachistodon ģintī.

Tā kā viņi ēd olas, neviena no šīm čūskām nav indīga; tomēr viņiem ir citi pielāgojumi, kas palīdz patērēt olas. Uz mugurkauliem viņiem ir kaulaini izvirzījumi, kurus viņi izmanto, lai iekļūtu un sasmalcinātu olas. Norijot olu, viņi saliek muskuļus rīkles iekšpusē, lai izvirzījumus izvirzītu olā un sabruktu čaumalu ķermeņa iekšienē.



Kopējā olu ēdošā čūska - Sabīnes Urbahas foto

Parastā olu ēdošā čūska. Sabīnes Urbahas foto.

Kad olu čaumala ir sabrukusi, viņi no olas izspiež katru šķidruma gabalu un sagremo to. Tad, novācot visas pieejamās barības vielas, viņi atrauj nesagremojamo, tukšo olu čaumalu. Šī barošanas metode ir diezgan efektīva un optimizē čūskas barības uzņemšanu. Čūska tērē ļoti maz.

SKATĪT NĀKAMO: Austrālijas sarkanais zirneklis ēd čūsku